F A Q

Frequently Asked Questions when ordering Giclée Art Prints

Hva er Giclée-kunsttrykk?


Uttrykket Giclée (uttalt "Zhee-kle") Trykk refererer til reproduksjoner av kunst som er laget med museumskvalitetsmaterialer ved hjelp av en profesjonell storformat blekkskriver. Under utskriftsprosessen avgir en rekke små spraydyser millioner av dråper per sekund. På grunn av måten dråpene sprøytes og blandes med et pigmentert blekksystem med 9 (og flere) farger, får du et bredere fargespekter enn nesten alle andre typer utskrifter som er tilgjengelige på markedet.




Hva er prosessen med å lage en Giclée-kunsttrykk?


Først blir originalmaleriet skannet eller fotografert digitalt (digitalisert) for å produsere en fil med veldig høy oppløsning (over 300 dpi). Deretter lages et prøve og matches med originalen. Etter du har godkjent prøven, blir det endelige bildet trykt på diverse medier;
– printet på lerret og strukket rundt ekstra brede bårer slik at ingen ramme er nødvendig.
– printet på papir er laget på samme måte, bortsett fra at de trenger å bli innrammet bak glass.




Er alle Giclée-kunstrykk like?


Nei, kvaliteten avhenger av den digitale filen som brukes til å skrive ut fra, og nøyaktigheten av farger og detaljer sammenlignet med originalen. Andre viktige elementer er kvaliteten på lerretet eller papir og blekk.




Hva betyr "museumskvalitet"?


Museumskvalitet betyr at materialene som brukes er arkivmateriale – det vil si blekresistente, syrefrie og langvarige. Blekkene som brukes er pigmentbaserte i motsetning til fargestoffbaserte, noe som gjør dem arkiverende.
NB! Det er viktig at blekk og papir eller lerret som ble brukt til å gjøre utskriften overholder disse standardene.




Hva er verdien av en "limited edition"?


Det er ingen grense for antall Giclée-utskrifter som potensielt kan lages av et originalt kunstverk. Ved å begrense en utgave til et bestemt nummer (vanligvis begrenset fra 5 til 250 ex. av hver original), øker verdien av disse utskriftene fordi når grensen er nådd, vil det ikke bli laget mer.
OBS! Ikke kjøp Giklée-kunsttrykk som er ikke signert og nummerert av kunstner!
Skal jeg kjøpe et trykk eller en original?
En original er en bedre investering for fremtiden, og bør være ditt førstevalg hvis du har råd til det. En utskrift av museumskvalitet er et rimeligere alternativ, og sett på avstand er det vanskelig å fortelle at utskriftene er ikke originale malerier.




Vil fargene matche det jeg ser på skjermen min?


Skjermene varierer. Hvis en nøyaktig fargetilpasning er viktig, kan du bestille et prøvetrykk (se prisliste).




Hva er forskjellen mellom et Giclée-kunsttrykk og andre reproduksjoner?


Massemarkedsgjengivelser, som plakater, laget med offsettrykk, er ikke museumskvalitet, og er ikke arkivmateriale eller holdbare. Oppløsning av trykk er mye grovere. De er laget i opplag på hundrevis til tusenvis, med rimelige materialer, og det er derfor de er så billige å kjøpe.
VIKTIGST! De bærer ikke verdisikringen av kunstnerens signering.




Finnes det andre typer kunsttrykk i tillegg til Giclee?


Ja, det er mange former for tradisjonelle trykkemetoder som tresnitt eller tresperre, tregrarvering, linosnitt, gravering, etsing, mezzotint, akvatint, litografi, monotyping og silketrykk. Disse er mer tradisjonelle metodene. Youri har mastergrad i kunstgrafikk og behasker alle disse teknikk.




Din garanti:


– fordi utskriftene dine blir laget av materialer av museumskvalitet, og personlig overvåket av Youri for å være nøyaktige reproduksjoner av originalene dine, tilbyr vi den 30-dagers pengene tilbake-garanti.