Giclée art prints  

For tilbud på utarbeidelse av Giclée art prints send din forespørsel med «KONTAKT».

OBS! Alle førstegang-kunder får 15% rabatt og de som verver kunde til oss får avslag kr 1000,- på sin påfølgende bestilling!

Youri er kunstner-grafiker med master grad i kunst grafikk. Med ti-talls kunstnere fra hele landet i sin kundeportefolie og mer

den 15 års erfaring med giclée-kunsttrykk er Youri den rette som kan tilfredsstile kravene når det gjelder utarbeidelse av kunsttrykk.

Utvilsom er det mye enklere å kommunisere med kunstner når det gjelder bestilling til utarbeidelse av kunsttrykk!

Last ned PDF-en her med
priser på fotografering
og utarbeidelse av
Giclée-kunsttrykk.  >>>

Send til oss dine fotooriginaler

for vurdering og produksjon.

Fra bladet «KUNST» nr 3 • 2015, side 86 – «Hva er Giclée-kunsttrykk?»

 

Giclée er en den mest avanserte digitale kunsttrykkprosessen som finnes til reproduksjon av et verk. Med høy oppløsning, nøyaktige farger og riktig lysstyrke under digitaliseringen blir resultatet en til nærmest eksakt gjengivelse av originalen.
Etter et prøvetrykk kan kunstneren avgjøre om noe bør endres, og bildet kan om ønsket etterbehandles digitalt.

 

FAQ

Ofte stilte spørsmål ved bestilling av GICLÈE

Hva er Giclée-kunsttrykk?


Uttrykket Giclée (uttalt "Zhee-kle") Trykk refererer til reproduksjoner av kunst som er laget med museumskvalitetsmaterialer ved hjelp av en profesjonell storformat blekkskriver. Under utskriftsprosessen avgir en rekke små spraydyser millioner av dråper per sekund. På grunn av måten dråpene sprøytes og blandes med et pigmentert blekksystem med 9 (og flere) farger, får du et bredere fargespekter enn nesten alle andre typer utskrifter som er tilgjengelige på markedet.
Hva er prosessen med å lage en Giclée-kunsttrykk?


Først blir originalmaleriet skannet eller fotografert digitalt for å produsere en fil med veldig høy oppløsning. Deretter lages et prøve og matches med originalen. Etter du har godkjent prøven, blir det endelige bildet trykt på lerret og strukket rundt ekstra brede bårer slik at ingen ramme er nødvendig.
Utskrifter på papir er laget på samme måte, bortsett fra at de trenger å bli innrammet bak glass som originalkunst på papir.
Er alle Giclée-kunstrykk like?


Nei, kvaliteten avhenger av den digitale filen som brukes til å skrive ut fra, og nøyaktigheten av farger og detaljer sammenlignet med originalen. Andre viktige elementer er kvaliteten på lerretet eller papir og blekk.
Hva betyr "museumskvalitet"?


Museumskvalitet betyr at materialene som brukes er arkivmateriale – det vil si blekresistente, syrefrie og langvarige. Blekkene som brukes er pigmentbaserte i motsetning til fargestoffbaserte, noe som gjør dem arkiverende. Det er viktig at blekk og papir eller lerret som ble brukt til å gjøre utskriften overholder disse standardene.
Hva er verdien av en "limited edition"?


Det er ingen grense for antall Giclée-utskrifter som potensielt kan lages av et originalt kunstverk. Ved å begrense en utgave til et bestemt nummer (banligvis begrenset far 10 til 200 av hver original), øker verdien av disse utskriftene fordi når grensen er nådd, vil det ikke bli laget mer.
Skal jeg kjøpe et trykk eller en original?
En original er en bedre investering for fremtiden, og bør være ditt førstevalg hvis du har råd til det. En utskrift av museumskvalitet er et rimeligere alternativ, og sett på avstand er det vanskelig å fortelle at utskriftene er ikke originale malerier.
Vil fargene matche det jeg ser på skjermen min?


Skjermene varierer. Hvis en nøyaktig fargetilpasning er viktig, kan du bestille et prøvetrykk (se prisliste).
Hva er forskjellen mellom et Giclée-kunsttrykk og andre reproduksjoner?


Massemarkedsgjengivelser, som plakater, laget med offsettrykk, er ikke museumskvalitet, og er ikke arkivmateriale eller holdbare. Oppløsning av trykk er mye grovere. De er laget i opplag på hundrevis til tusenvis, med rimelige materialer, og det er derfor de er så billige å kjøpe.
Finnes det andre typer kunsttrykk i tillegg til Giclee?


Ja, det er mange former for tradisjonelle trykkemetoder som tresnitt eller tresperre, tregrarvering, linosnitt, gravering, etsing, mezzotint, akvatint, litografi, monotyping og silketrykk. Disse er mer tradisjonelle metodene. Youri har mastergrad i kunstgrafikk og behasker alle disse teknikk.
Din garanti:


– fordi utskriftene dine blir laget av materialer av museumskvalitet, og personlig overvåket av Youri for å være nøyaktige reproduksjoner av originalene dine, tilbyr vi den 30-dagers pengene tilbake-garanti.